FİLTRE KAHVE MAKİNESİ
Filtre Kahve Makinesi ile Demleme, 1970’lerden sonra popülerleşti. Aslında filtre kahve makinesi 1950’li yıllarda bulunmuştu.
Genel çalışma prensibi rezervuardaki soğuk suyu yer çekimi gücü ile elektrikli ısıtıcının suyu 90 °C’ye ısıttığı bölmeye yönlendirip, sonrasında püstürme başlığına taşınarak yavaşça kağıt filtrenin içindeki öğütülmüş kahvenin üstüne akmasına dayanmaktadır.
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Bu nedenle genelde manuel nitelikli kahve demleme metotları tercih edilmesi tavsiye edilmekle birlikte filtre kahve makineleriyle de nitelikli kahve demlemek mümkündür.
Son yıllarda nitelikli kahve için ön plana çıkmış en popüler filtre kahve makinesi sayfamızda da görselin kullandığımı Moccamaster markalı olandır.
FİLTRE KAHVE MAKİNESİ İLE DEMLEME REHBERİ
Filtre kahve makineleri klasik kağıt filtreler kullanmaktadır.
Kağıt filtreyi 200 ml suyla iyice yıkayın. Bu işlemin amacı kağıt filtrenin tadının kahveye geçmesini önlemektir. Kahvenizi filtreye koyun.
Suyu rezervuara koyun. Bu işlemi kahveyi koymadan önce koyup, makineyi kahvesiz de çalıştırabilirsiniz.
Tercih ettiğiniz bir zamana makineyi programlayın veya hemen demleme için makinenizi çalıştırın.
Bu demleme süreci makineye de bağlı olarak 5 dakika gibi bir süre alacaktır. Öte yandan kahveniz demlendikten sonra makinede uzun süre bırakmamalısınz ve 30 dakika içinde tüketmelisiniz. Bu süreden sonra kahve okside olur ve bozulur.