Francisco de Melo Palheta
BRASIL – Fazenda Dona Nenem
BRASIL – Fazenda Dona Nenem Dünya’nın en büyük kahve üreticisi ülkesi olan Brezilya’dan geliyor. 19. yy’ın ortalarında Güneydoğu Asya’da bulunan kahve plantasyonlarını etkileyen hastalıklar buradaki kahve üretiminin sonunu getirince Brezilya dünyanın en büyük endüstriyel kahve üreticisi konumuna geldi. Brezilya’nın en büyük sanatçılarından Candido Portinari’de 1903’te São Paolo yakınlarındaki Brodósqui’deki Fazenda Santa Rosa kahve plantasyonunda dünyaya geldi. 1930’lu yıllarda Brezilya’daki kahve işçilerinin sorunları için çalışmalar yürüttü.
Uzun yıllar boyunca dünyanın dört bir yanına sonucu çok yüksek miktarda kahve üretimi yapan bir ülke konumuna geldi.
Öte yandan kahve tohumlarının Brezilya’ya ulaşma öyküsü de oldukça ilginç. 1727 yılında Brezilya imparatoru, subaylarından Francisco de Melo Palheta birini tohumlarından alması için Fransız Guyanası’na gönderir fakat Fransız yetkililer gelen bu subayı reddederek kahve tohumu vermezler. Çok yakışıklı olan bu subay valinin karısının da gözünden kaçmaz. Fransız Guyanası’nı terk ederken valinin karısı kendisine bir buket gül uzatır. Ve bilin bakalım bu gül buketinin içinde ne vardır? Evet…, kahve tohumları. Kadın, buketin içine sakladığı kahve tohumlarıyla Brezilya’nın kahve üretimiyle tanışmasını sağlar ama ülkede kahvenin yaygınlaşması ancak 1800’lü yılların başında olmuştur.
Lavrador de Café | Candido Portinari
Yellow Bourbon
Brezilya’da Kahve Üretimi
Brezilya’da kahve üretimi son yıllarda sürdürülebilirlik, doğru tarım uygulamaları kapsamında ve kahve severlerin değişen talepleri doğrultusunda kendilerini yeniden keşfederek özellikle geleneksel üretim yöntemlerini gelişen teknolojiyle birleştirip nitelikli kahve üretimine döndü diyebiliriz. BeanOfMe uzman nitelikli kahve kavuruculuğuyla sizlere sunduğumz BRASIL – Fazenda Dona Nenem çekirdekleri bu dönüşümle elde edilmiş nitelikli kahve çekirdeklerinden oluşuyor.
BeanOfMe Brezilya Fezanda Dona Nenem’in çekirdekleri, Minas Gerais eyaletinin, Cerroado bölgesindeki deniz seviyesinden 1100 mt yükseklikte bulunan 600 hektarlık Fezanda Dona Nenem çiftliğinden gelmekte ve ismini de çiftliğinden almaktadır. Varyetisi* Yellow Bourbon olan kahve kirazları güneşte doğal kurutma yöntemi ile işleniyor, bölge yıllık ortalama 1600-2000mm yağış alıyor ve ortalama sıcaklık 19º – 24º C. Yüksek rakım sayesinde gerçekleşen yavaş olgunlaşma, iklim koşulları, bölgeniz toprak yapısı ve doğal işleme yönteminin sağladığı fermantasyonun etkisiyle hafif asitli, orta gövdeli, meyve notlarının hissedildiği ve orta kavrulması durumunda da çikolata tatlarını hissedebileceğiniz Kremalı, hafif bir deneyim sizi bekliyor.
BRASIL – Fazenda Dona Nenem Tadım notları:
Asiditesi ve Gövdesi Dengeli olan, Orta Kavrulmada Tatlı Meyveler ve Sütlü Çikolata Notlarını Hissedebileceğiniz Yumuşak İçimli Nitelikli Kahvedir.
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.