Türk Kahvesi Nedir?

Türk Kahvesi, Bir Kahve Çeşidi Değildir. 1500’lü yıllarda Türkler Tarafınca Keşfedilmiş Bir Kahve Demleme Yöntemidir. İlk defa Türklerin Kullandığı Bu Kahve Demleme Yöntemi, Taş Değirmenlerde Öğütülerek Un Kıvamına Getirilen Kahvenin Cezvede Pişirilmesi Prensibine Dayanmaktadır.


Dibek Kahvesi Nedir?

Dibek Kahvesi de Türk Kahvesi Demleme Yöntemi için Dibek Taşında Dövülerek Un Kıvamına Getirilmiş Kahvedir.


Dibek Kahvesi İle Türk Kahvesinin Farkı Nedir?

Taş Değirmende Öğütülen Kahve En Fazla 200 Mikrona kadar inceltilebilir. Daha Fazla İnceltilmek İstenirse Sürtünmeden Dolayı Kahve Yanar. Dibek Taşında Dövülerek Öğütülen Kahve ise 50-100 Mikrona Kadar İnceltilebilir. Yani Dibek Kahvesi İle Türk Kahvesi Arasındaki Fark Öğütmeden Kaynaklanan Farktır.

Türk Kahvesi Demleme Yönteminde Kahve Ne Kadar İnce Olursa Kadifemsi İçim Kıvamı O Kadar Fazla Olur.


Yöresel Türk Kahveler

 1850’li yıllara kadar Türkiye’de Türk Kahvesi için Etiyopya ve Yemen Kahveleri Kullanılmaktaydı. 1850’lerden Sonra Coğrafi Keşiflerin Etkisiyle Değişen Dengelerle Brezilya Dünya Kahve Üretiminin Hakimi oldu ve Brezilya Kahveleri Türk Kahvelerinde Kullanılmaya Başlandı. Brezilya Kahvesinin Aroması Türk Kahvesi Aroması olarak Damaklarımıza ve Hafızalarımıza yerleşti.

Bu Sayfada, Nitelikli Brezilya Kahvelerine Yöresel Harmanlar Yaparak Farklı Tonlar Kazandırmaya Çalıştığımız Türk Kahveleri Serimizi Beğeninize Sunuyoruz.

Gösterilen sonuç sayısı: 4