Danakil Depresyonu
ETHIOPIA – Gigessa kahvemizin vatanı eski adı Habeşistan olan Etiyopya’dır. Başkenti “Yeni Çiçek” anlamına gelen Addis Ababa’dır. Tarihi M.Ö. 13. Yüzyıla kadar uzanan Etiyopya’nın Afar bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 3,2 milyon yıllık insan iskelet kalıntılarına rastlanmıştır ve bölge UNESCO Kültürel miras listesine alınmıştır.
Etiyopya, deniz seviyesinin yaklaşık 100 metre altındaki Danakil Depresyonu’ndan, deniz seviyesinden 4.600 metre yüksekliğe kadar yükselen rakımlar ile çeşitli topografyalarıyla tanınır. Aşırı doğuda kuru kumlu çöllerden uzak güneybatıdaki yemyeşil ormanlara kadar uzanan çok çeşitli coğrafi alt bölgelere ev sahipliği yapar.
Afar Bölgesi
ETİYOPYA’DA KAHVE ÜRETİMİ
Etiyopya, Dünya kahve üretiminde en çok üretilen kahve varyetesi olan Coffee Arabica’nın anavatanıdır. Zengin bir kahve çeşidi ve çeşitli kökenleri ile donatılmıştır. Etiyopya kahvesi, ülkedeki coğrafi (yükseklik, toprak, sıcaklık, yağış, topoğrafya, ekoloji), genotipik ve kültürel çeşitlilik nedeniyle orijinal lezzet ve aroma bakımından zengindir.
ETHIOPIA – Gigessa, ismini Etiyopya’nın güneydoğusunda Oromia bölgesinde bulunan Gigessa yıkama istasyonundan alan ve BeanOfMe uzman kavuruculuğuyla sizlere sunduğumuz ETHIOPIA – GIGESSA kahvemizin çekirdekleri yine aynı bölgedeki Shakisso şehrine bağlı 1800-1950 metre rakımdaki ortalama büyüklükleri 25 dönüm olan 850 çiftlikten geliyor. Kahve ağaçları Birbira, Wanza ve Acacia gibi ağaçların gölgesinde doğal ormanlık bölgelerde yetişiyor. Geleneksel tarım ve hasat yöntemleri uygulanıyor.
Kahve kirazları yükseltilmiş yataklarda diğer bir adıyla Afrika Yatağında ortalama 15 gün kurutuluyor. Bu işlem fincandaki aromatik kompleksleri güçlendiriyor. Sonra istasyonda temiz nehir suyu ile ıslak işleme tabi tutularak kirazlardan kabukları ayrılıyor ve çekirdekler havuzlarda fermente ediliyor.
Birçok Etiyopya kahvesi gibi Gigesse’de de asitlik yüksek olduğu için daha çok filtre kahve demleme yöntemleriyle tüketilen bir kahve.
ETHIOPIA – Gigessa Tadım notları:
Asiditesi Yüksek, Gövdesi Dengeli Olan Orta Kavrulmalarda Tropik Meyve ve Çiçek Tonlarını Hissedebileceğiniz Asiditesi Yüksel Nitelikli Kahvedir
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.