KAKAO ÇEKİRDEĞİ
Kakao Çekirdeği, Mutluluğun Ham Maddesi Size İyi Gelecek!
Kakao’nun Orta Amerika’da Maya uygarlığında tüketilen bir gıda olduğu, 16. Yüzyılda İspanyollar tarafınca Avrupa’ya getirildiği düşünülmektedir. Kakao Avrupa’da ilk başlarda ilaç olarak kullanılmış.
Kakao çekirdekleri, aslında günümüzde çeşitli ürünlere kattığımız kakao tozlarından ve çikolata üretiminde kullanılan kakao liköründen farklılar. Kakao çekirdeği çeşitli tanklarda, yüksek sıcaklık, basınç ve vakum altında dasterilizasyon işlemine tabi tutulur bu şekilde alkalizasyon işlemi gerçekleştirilerek kakao likörü ve kakao tozu haline getirilir.
Uygulanan bu endüstriyel işlemler kakaonun niteliğinde barındırdığı pek çok faydalı besinlerin kaybolmasına neden olur. Dolayısıyla kakaonun tüm faydalarını değerlendirebilmek için onu çekirdek formunda tüketmenizi tavsiye ediyoruz.