AMULIBA SIGRI – PNG
AMULIBA SIGRI – PNG, Avustralya’nın hemen kuzeyinde yer alan ve Pasifik’in güney-batı ucundaki Papua Yeni Gine’den geliyor. Yeni Gine adasının doğusunda Endonezya var. PNG, kahvenin büyümesi için ideal olan subtropikal iklim koşullarına sahip bir konumda. PNG’de kahve çiftlikleri yüksek rakımlı bölgelerde yetişiyor.
Papua Yeni Gine’ye kahve tohumu 1800’lerde Alman kolonisi tarafınca getirilmiş. Sömürge idari kayıtlarına göre Doğu Yeni Britanya Eyaletinin Kokopo bölgesindeki Ralum’da ünlü Kraliçe Emma’nın (Emma Coe Forsayth) talimatıyla botanikçi Richard Parkinson tarafınca yetiştirilmiş. 1900’lü yılların başı itibari ile başta Avustural’ya, Japonya olmak üzere bir çok ülkede PNG kahvesi tüketilmeye başlamıştır.
PNG’de üretilen kahvenin %95’i en bilinen kahve varyetesi olan Arabica’dır. Arabicalar iç kısımlarda yüksek rakımlarda, Morobe, Simbu ve Batı dağlık bölgelerinde yetişiyor. %5’lık kalan kısım da Robusta’da Mine körfezi ve Doğu Britanya’daki ovalarda yetişiyor. (kaynak)
AMULIBA SIGRI – PNG çiftliği
AMULIBA SIGRI – PNG, Papua Yeni Gine’nin Jiwaka Bölgesinde bulunan deniz seviyesinden 1480 mt yükseklikteki Amuliba platosundaki Tsekaka klanının liderine ait 91 hektarlık Nani çiftliğinde üretiliyor. Kahve işleme yöntemlerinden yıkanmış yöntem ile işlenerek fermente edilmektedir.
Kahve ağaçları gölgede kalmayı seveler bu nedenle planlanarak ekim yapılan çiftliklerde kahve ağaçlarına gölgeleme yapması için bölgenin tropikal meyve ağaçları ile beraber ekim yapılır. 1950 yılında kahve tarımına başlanan Nani çiftliği de bu şekilde planlanmıştır. Kimyasal gübre kullanılmayan çiftlikte %100 organik geleneksel tarım ve hasat yöntemleri kullanılarak üretim yapılmaktadır.
AMULIBA – PNG Tadım notları:
AMULIBA – PNG, Gövdeli ve Asiditesi Dengeli Olan, Orta Kavrulmalarda Tropikal Meyveler, Vanilya, Çikolata Notlarını Hissedebileceğiniz Kompleks ve Üstün Nitelikli Kahvedir
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.