BARAGWI – Kenia, resmî adı ile Kenya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu yer almaktadır. Doğal manzaraları ve engin vahşi yaşam alanlarıyla ünlüdür. (kaynak)
Uzun bir dönem İngiliz sömürgesi olan Kenya, Etiyopya’ya komşu olmasına rağmen 1893 yılına kadar kahve ile tanışmamıştır. Bundan en büyük etkenin misyonerlerin Brezilya’dan bourbon kahve ithal etme talebinin olduğu düşünülür. İngilizler bölgeyi sömürgeleştirdikten sonra beyaz yetiştiriciler tarafından üretilecek bazı mahsulleri ilan ettiler ve yerli halk da onlara işgücü olarak ücretsiz veya ucuz emek vereceklerdi. Bu mahsullerden biri de kahvedir. 1952 – 1960 yılları arasında süren Mau Mau bağımsızlık savaşının sonuna kadar Afrikalıların kahve yetiştirmesine izin verilmedi. Ülkede üretilen en iyi kahveler ihraç edildi ve sadece düşük kalitedeki kahve yerel olarak satıldı. Bu durum dünyanın en iyi kahvesini ürettiklerinin farkında olmadan doğmuş Kenyalı nesillerle sonuçlandı.
Kenya’da sadece en bilenen kahve varyetesi olan Arabica kahve üretimi yapılmaktadır. Kenya yaylaları, volkanik topraklar ve iyi yağış, yüksek kalitesiyle ünlü Arabica kahve üretimi için en iyi ortamı sunmaktadır.
BARAGWI – Kenia
BARAGWI, Kenya’da kendine has volkanik toprak yapısı sayesinde dünya kahve pazarında belirgin ama dengeli asitliğe sahip ve pürüzsüz gövdeli kahveleriyle ünlü bir bölgenin adı.
Bölgede toplam on iki kahve işleme tesisi ve yaklaşık on yedi bin kayıtlı çiftçi bulunuyor.
Beanofme’nin sizlere sunduğu Kenya Baragwi, kelime anlamı KIKUYU dilinde “atasözü” anlamına gelen ve bölge çiftçileri için tarihi bir öneme sahip THUMI işleme tesisinden geliyor.
Thimu’de kahveler ıslak yöntemle işleniyor ve KIRINYAGA nehrinden elde edilen tatlı suyun mineral yapısının kahve çekirdeğinin fermantasyonun farklı bir etki yarattığı düşünülüyor.
Kenya Baragwi kahve severlere, Asitliği belirgin ama rahatsız etmeyen dengeli, parlak kremsi gövdeli, çiçek, bal, lavanta, tropikal meyvelerin notalarını içeren üstün nitelikli kompleks bir kahve deneyimi sunmaktadır.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
BARAGWI – Kenia Tadım notları:
Asiditesi Yüksek ve Parlak, Gövdesi Dengeli Olan, Orta Kavrulmalarda Bal, Tropikal Meyve ve Çiçek Tonlarını Hissedebileceğiniz Kompleks ve Üstün Nitelikli Kahvedir
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.