COSTA RICA – Palmichal
Kosta Rika (İspanyolca: Costa Rica ya da República de Costa Rica), bir Orta Amerika ülkesidir. Kosta Rika adı İspanyolcada ‘zengin sahil’ anlamına gelmektedir. Kuzeyinde Nikaragua, güneydoğusunda Panama ile komşudur. Batısında Büyük Okyanus, doğusunda ise Karayip Denizi vardır. Büyük Okyanus’taki toprağı Cocos Adası Ulusal Parkı dolayısı ile Güney Amerika ülkesi Ekvador‘a komşu sayılmaktadır. Ayrıca Kosta Rika, ordusu bulunmayan dünyadaki birkaç ülkelerden biridir.
Kısaca Kosta Rika Tarihi
Yeni Dünya’nın keşfi ile 16. yüzyılda İspanyol kolonisi olmadan önce Kosta Rika’nın bulunduğu topraklarda oldukça seyrek bir yerli nüfus yaşıyordu. 19. yüzyılda İspanya’dan bağımsızlığını kazandığında dış dünyaya kapalı ve fakir bir ülke olan Kosta Rika 1948 yılında çıkan iç savaştan sonra 1949 yılında orduyu tamamen kaldırmıştır. Bugün Kosta Rica, Latin Amerika’nın en istikrarlı, müreffeh ve gelişmiş ülkelerinden birisidir.
Kosta Rika’da Coğrafya
Kosta Rica’da yüksek dağlık bölgeler, Nikaragua Gölü’nün batısında başlar. Karayip Denizi hattında olan doğu kıyılarında girinti ve çıkıntı az, Pasifik Okyanusu hattında olan batı kıyılarında ise daha çoktur. Batı kıyısından 480 km uzaklıktaki Pasifik Okyanusundaki Coco Adası, Kosta Rika’ya aittir. Dağlık iç bölgelerden kıyı ovalarına doğru inen yamaçlar oldukça diktir. Cerro Chirripó’ dağı 3.819 metre ile Kosta Rica’nın en yüksek noktasıdır.
Kosta Rika’da İklim
Doğu Alize rüzgarlarının hüküm sürdüğü kıyı ovalarında nemli ekvator iklimi, orta kısımlarda ılık, yüksek yerlerde ise soğuk iklim hüküm sürer. Soğuklar şiddetli değildir. Kıyılarda sıcaklık ortalama 25 ile 35°C arasında, orta kısımlarda 21 ile 27°C arasındadır. Yüksek bölgelerde ise 10°C’yi geçmez. Kar yağışı görülmez ve yıllık yağış ortalaması 3100 ile 6350 mm arasında değişmektedir.
Kosta Rika’da Kahve Üretimi
Kosta Rica’da Kahve Üretimi, 1779 yılında kahve üretimi için ideal toprak ve iklim koşullarına sahip Meseta Central’da başladı. 19. yüzyılda, Kosta Rika devleti kahve üretimini teşvik etti ve kahve üretmek isteyen halkına tarım arazilerini bedelsiz olarak verdi. Kahve üretimi Kosta Rika’nın tarihinde önemli bir rol oynamış ve bu güne dek ülke ekonomisi için çok önemli olmaya devam etmektedir. Üretim 1988’de 158.000 tondan 1992’de 168.000 tona yükselmiştir. En büyük büyüme alanları San Jose, Alajuela, Heredia, Puntarenas ve Cartago illerinde bulunmaktadır.
Palmichal Kahve İşleme İstasyonu,
COSTA RICA – Palmichal kahvemizin çekirdekleri de San Jose eyaletindeki Acosta şehrine bağlı Palmichal kasabasından gelmektedir ve ismini de bu kasabadan almaktadır. Kahve işleme istasyonunun adı da Palmichal’dir. Aynı bölgede Palmichal’den başka Puriscal, Tarrazu ve Frailes kasabalarındaki mahsullerde bu istasyonda işlenmektedir. Bölgedeki yaygın kahve varyetesi Caturra’dır. Palmichal Kahve İşleme İstasyonun da kahve kurutma yöntemlerinden Bal yöntemi uygulanmaktadır.
COSTA RICA – Palmichal Tadım Notları
Yüksek Asidite ve Dengeli Gövdesi Olan, Orta Kavrulmalarda Kırmızı Meyveler, Ananas, Armut, Çikolata ve Fındık Tonlarını Hissedebileceğiniz Aromaları Belirgin Nitelikli Kahvedir
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.