Danakil Depresyonu
ETHIOPIA – Helen Gebrenigus kahvemizin vatanı eski adı Habeşistan olan Etiyopya’dır. Başkenti “Yeni Çiçek” anlamına gelen Addis Ababa’dır. Tarihi M.Ö. 13. Yüzyıla kadar uzanan Etiyopya’nın Afar bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda yaklaşık 3,2 milyon yıllık insan iskelet kalıntılarına rastlanmıştır ve bölge UNESCO Kültürel miras listesine alınmıştır.
Etiyopya, deniz seviyesinin yaklaşık 100 metre altındaki Danakil Depresyonu’ndan, deniz seviyesinden 4.600 metre yüksekliğe kadar yükselen rakımlar ile çeşitli topografyalarıyla tanınır. Aşırı doğuda kuru kumlu çöllerden uzak güneybatıdaki yemyeşil ormanlara kadar uzanan çok çeşitli coğrafi alt bölgelere ev sahipliği yapar.
Afar Bölgesi
Etiyopya, Dünya kahve üretiminde en çok üretilen kahve varyetesi olan Coffee Arabica’nın anavatanıdır. Zengin bir kahve çeşidi ve çeşitli kökenleri ile donatılmıştır. Etiyopya kahvesi, ülkedeki coğrafi (yükseklik, toprak, sıcaklık, yağış, topoğrafya, ekoloji), genotipik ve kültürel çeşitlilik nedeniyle orijinal lezzet ve aroma bakımından zengindir.
BenOfMe uzman kavuruculuğuyla sizlere sunduğumuz ETHIOPIA – Helen Gebrenigus kahvemizin çekirdekleri Etiyopya’nın güneyindeki Sidamo belgesinden geliyor.
Burası egzotik bir kahve bölgesi ve ortalama deniz seviyesinden 1900 mt (1700-2200) yükseklikte. Geleneksel tarım ve hasat yöntemleriyle üretim yapan 40 000 den fazla kahve çiftliği var. Yüksek rakım sayesinde yavaş olgunlaşan kirazlardan elde edilen çekirdeklerde lezzetler daha belirgindir ve Yirgacheffe Dünya kahve pazarında gurme kahveler sınıfında kabul görmüştür.
Nitelikli kavurma yöntemleri ile orta kavrulmuş iyi bir Helen Gebrenigus kahvesi, pour over demleme yöntemleri kullanılarak yavaşça demlendiğinde ilk yudumda karakterini belli eder. Mandalina ve Bergamut notlarını hissettirir. Bazen Hindistan cevizi ve çikolata ipuçlarını verir. Parlak, dengeli ama hissedilir bir asitliğe sahiptir. Soğuk kahve demlemelerinde de tercih edilmektedir.
ETHIOPIA – Helen Gebrenigus Tadım notları
Gövde Orta, Asidite Dengeli, Orta Kavrulmalarda Mandalina ve Bergamut Notları Hissedilir, Pürüzsüz, Orta Gövdeli Nitelikli Kahvedir.
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.