EL SALVADOR – PACAMARA
EL SALVADOR – PACAMARA, El Salvador’un batısında Pacas ailesine ait Santa Ana bölgesindeki La Providencia ve Cerro Verde yanardağı bölgesinde Los Bellotos çiftliklerinden geliyor. Çiftliklerde geleneksel tarım yöntemleri uygulanıyor. Toprak yapıları ve bölgelerin mikro iklim koşulları nitelikli kahve üretimi için çok elverişli.
1859 – 1863 yıllarında El Salvador’un ileri görüşlü Cumhurbaşkanı Gerardo Barrios El Salvador’un verimli volkanik topraklarının kahve yetiştirme potansiyelini görmüş ve kahve tarımının yaygınlaştırılmasını teşvik edici yasal düzenlemeler yaptırmış. Avukat Don Jose Pacas bu teşviklerden yaralanmış ve 150 yıl önce Pacas kahve çiftliklerini kurmuş. Bugün Maria Pacas (Don Jose’nin 5. Nesil torunu) çiftliğin başında. Pacamara Kahve varyetesi Pacas çiftliklerinde yılların tecrübesi ile üretilmiş melez bir kahve varyetesi. Orta Amerika’da bu varyate Kral Varyate olarak adlandırılıyor.
Pacas çiftliklerinde kahve kirazları Pacas’lara ait tesiste bal yöntemiyle işliyor. Bal yönteminde kahve kirazının kabuğu soyuluyor ama çekirdekte bir kısım kahve kirazının etli kısmından posa kalıyor. Bu şekilde kurumaya bırakılan çekirdekler bu posalardan ekstra meyve aromaları kazanıyor. Topraktan çuvala kadar geçen bütün süreçler izlenebilir bir süreç yönetimi ile kontrol altında tutuluyor.
EL SALVADOR – PACAMARA Tadım notları:
Asiditesi ve Gövdesi Dengeli Olan, Orta Kavrulmada Elma, Limon ve Mine Çiçeği Notlarını Hissedebileceğiniz, Parlak ve Kremalı Yumuşak İçimli Nitelikli Kahvedir.
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.