EL SALVADOR – PACAMARA
EL SALVADOR – PACAMARA, El Salvador’un batısında Pacas ailesine ait Santa Ana bölgesindeki La Providencia ve Cerro Verde yanardağı bölgesinde Los Bellotos çiftliklerinden geliyor. Çiftliklerde geleneksel tarım yöntemleri uygulanıyor. Toprak yapıları ve bölgelerin mikro iklim koşulları nitelikli kahve üretimi için çok elverişli.
1859 – 1863 yıllarında El Salvador’un ileri görüşlü Cumhurbaşkanı Gerardo Barrios El Salvador’un verimli volkanik topraklarının kahve yetiştirme potansiyelini görmüş ve kahve tarımının yaygınlaştırılmasını teşvik edici yasal düzenlemeler yaptırmış. Avukat Don Jose Pacas bu teşviklerden yaralanmış ve 150 yıl önce Pacas kahve çiftliklerini kurmuş. Bugün Maria Pacas (Don Jose’nin 5. Nesil torunu) çiftliğin başında. Pacamara Kahve varyetesi Pacas çiftliklerinde yılların tecrübesi ile üretilmiş melez bir kahve varyetesi. Orta Amerika’da bu varyate Kral Varyate olarak adlandırılıyor.
Pacas çiftliklerinde kahve kirazları Pacas’lara ait tesiste bal yöntemiyle işliyor. Bal yönteminde kahve kirazının kabuğu soyuluyor ama çekirdekte bir kısım kahve kirazının etli kısmından posa kalıyor. Bu şekilde kurumaya bırakılan çekirdekler bu posalardan ekstra meyve aromaları kazanıyor. Topraktan çuvala kadar geçen bütün süreçler izlenebilir bir süreç yönetimi ile kontrol altında tutuluyor.