Etiyopya, Dünya kahve üretiminde en çok üretilen kahve varyetesi olan Coffee Arabica’nın anavatanıdır. Zengin bir kahve çeşidi ve çeşitli kökenleri ile donatılmıştır. Etiyopya kahvesi, ülkedeki coğrafi (yükseklik, toprak, sıcaklık, yağış, topoğrafya, ekoloji), genotipik ve kültürel çeşitlilik nedeniyle orijinal lezzet ve aroma bakımından zengindir.
BenOfMe uzman kavuruculuğuyla sizlere sunduğumuz ETHIOPIA – Yirgacheffe Kochere kahvemizin çekirdekleri Etiyopya’nın güneyindeki Sidamo belgesinin Yirgacheffe kasabasından geliyor. Tartışmalı olmakla birlikte Yirgacheffe’nin kahvenin keşfedildiği ve KALDİ efsanesinin geçtiği yer olduğu söylenir.
Burası egzotik bir kahve bölgesi ve ortalama deniz seviyesinden 1900 mt (1700-2200) yükseklikte. Geleneksel tarım ve hasat yöntemleriyle üretim yapan 40 000 den fazla kahve çiftliği var. Yüksek rakım sayesinde yavaş olgunlaşan kirazlardan elde edilen çekirdeklerde lezzetler daha belirgindir ve Yirgacheffe Dünya kahve pazarında gurme kahveler sınıfında kabul görmüştür.
Nitelikli kavurma yöntemleri ile orta kavrulmuş iyi bir Yirgacheffe kahvesi, pour over demleme yöntemleri kullanılarak yavaşça demlendiğinde ilk yudumda yoğun aroması ile karakterini belli eder. Narenciye, Dut, şarap ve çiçek notlarını hissettirir. Bazen Hindistan cevizi ve çikolata ipuçlarını verir. Parlak, dengeli ama hissedilir bir asitliğe sahiptir. Soğuk kahve demlemelerinde de tercih edilmektedir.