INDIA – Monsooned Malabar
Hindistan, Hintçe’de Bhārat demektir. Hindistan’ın resmi adı Hindistan Cumhuriyeti, Hintçe’de Bhārat Gaṇarājya olarak geçmektedir. 2011 verilerine göre 1 211 milyon nüfuslu Dünyanın ikinci kalabalık Güney Asya ülkesidir. Güneyinde Hint Okyanusu, Güneybatısında Arap Denizi, Güneydoğusunda Bengal Körfezi, Batı kara sınırında Pakistan, Kuzey kara sınırında Çin, Nepal, Kuzey kara sınırında Butan ve doğu kara sınırında da Bangladeş ve Myanmar bulunur.
Hindistan’a ilk Avcı – Toplayıcı insanların 55 bin yıl önce Afrika kıtasından geldikleri düşünülmektedir. İlk yerleşik yaşamın 9 bin yıl önce Indus Nehri havzasında başlamış ve yakın doğu ve güney Asya’nın bilinen ilk uygarlıklarında birisi olan Indus Vadisi Medeniyeti bu bölgede var olmuş. 1336 yılında kurulmuş Vijayanagar İmparatorluğu Hindu kültürünü yaratmış. Kurumsallaşmış dini reddeden Vijayanagara diğer adı Karnata İmparatorluğu İslam’ın yayılmasına karşı mücadele etmiş ve 1600’lü yıllara kadar varlığını devam ettirmiş. INDIA – Monsooned Malabar kahvemizin çekirdekleri de bu imparatorluğun kurulduğu bölge olan Karnata’nın Chikmahlur bölgesinden gelmektedir.
Ortaçağ’da Hıristiyanlık, İslam, Yahudilik ve Zerdüştlük Hindistan’da yayılmıştır. 15. Yüzyılda kurulan Delhi Sultanlığı Hindistan’da İslam’ın yerleşmesinde etkili olmuş. İngiliz Doğu Hindistan şirketi faaliyetleri ile Hindistan bir İngiliz sömürgesi haline geldi. 1858 – 1947 arasında İngiliz Taç (British Raj) kuralı ile yönetildi. 1947’de bağımısızlığını kazanan Hindistan bugün demokratik bir parlamenter sistem ile yönetilen federal bir cumhuriyettir.
Hindistan’da Kahve Üretimi
Genelde Hindistan’ın Dünya’nın beşinci büyük kahve üretici ülkesi olduğu ülkemizde bilinmez ve Türkiye kahve pazarında Hindistan kahvesinin yeri fazla değildir. BeanOfMe uzman kahve kavuruculuğuyla sizlere sunduğumuz India – Monsooned Malabar kahvemizin çekirdekleri, efsaneye göre Hac ziyareti yapan müslüman bir hacının dönüş yolunda Yemen’den getirip, ektiği ve şu anda Hindistan’da kahve üretiminin beşiği olan Karnataka Eyaletindeki Chikmahlur’a dan geliyor.
Hindistan Kahve üretiminde Musonculuk
Kahve üretiminin 150 yıldan uzun bir süredir yapıldığı Hindistan’da kahveler Avrupa’ya Ümit Burnu dolaşarak 4-6 ay süren bir yolculukla yelkenli ahşap gemiler ile sevk ediliyordu. Gemilerin su hattının altındaki depolarında depolanmış yeşil kahve çekirdekleri sızan tuzlu su ile yolculuk boyunca nemlenmiş bir ortama maruz kalıyorlarmış bu durum çekirdeklerde bir dönüşüme sebebiyet veriyormuş. Parlak yeşil renkte olan çekirdekler soluk altın bir renge ve iki kat büyüklüğe ulaşıyormuş. Haliyle bu durum fincandaki profilin de değişmesine neden olmaktaydı.
Süveyş kanalının açılması ve buharlı gemilerin kullanılmaya başlamasıyla çok daha hızlı sevkiyatlar yapılmaya başlanınca yeşil çekirdeklerdeki dönüşüm oluşamamış. Avrupa’daki müşteriler de alıştıkları tadı aramışlar. İşte bu tadı devam ettirmek için Hindistan’da MUSONCULUK gelişti.
Hindistan’ın batı kıyısında muson mevsimi olan Haziran – Eylül döneminde, daha önce kuru işleme yöntemiyle elde edilmiş ve elleçlenmiş üst kalitedeki nitelikli yeşil çekirdekler, ahşap zeminli, tuğladan yapılmış, hava almaya müsait depolarda, Arap Denizinden gelen nem yüklü muson rüzgârlarına maruz bırakılıyor. Nem emilimini eşitlemek için çekirdekler sık sık harmanlanıyor. Bu süreç 12-16 hafta
INDIA – Monsooned Malabar Tadım notları:
Orta gövdeye, orta asitliğe sahip, güçlü kremalı dengeli, meyan kökü gibi baharat, tütün ve ahşap notlarının hissedilir olduğu bir kahve deneyimi sizi bekliyor.
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.