INDONESIA – Sumatra Mandheling
Endonezya Cumhuriyeti, Asya’nın güneydoğusunda, Hint ve Pasifik okyanusları arasında takım adlardan oluşan bir ülkedir. Sumatra, Java, Borneo (Kalimantan), Sulawesi en bilinen ve büyükleri olan on yedi binden fazla adadan oluşmaktadır.
INDONESIA – Sumatra Mandheling kahvemiz de bu en büyük adalardan biri olan Sumatra’dan gelmektedir.
Endonezya’da Ticaret
Endonezya’da 7. yüzyılda Çin ana karası ve Hindistan ile ticari faaliyetlerin yapıldığı bilinmektedir. Bu ticari faaliyetlerle yabancılarla başlayan etkileşimle Endonezya’da 7. yüzyıl sonlarında Hundu ve Budist krallılar kuruldu. Sonra Müslüman keşişler ile İslam geldi. Daha sonra sömürgecilikle döneminde de Endonezya Hıristiyanlıkla tanıştı. Bugün Dünyanın en çok Müslüman nüfusuna sahip ülkesidir.
Endonezya’ya Coğrafi Bakış
Endonezya, 1.904.569 kilometrekare ile dünyanın en büyük ada ülkesi ve kara alanına göre dünyanın en büyük 14. ülkesidir. 267 milyondan fazla nüfusu ile de dünyanın en kalabalık 4. ülkesidir. Ülke nüfusunun yarısından fazlası Java adasındadır. Java adası dünyanın en kalabalık adasıdır. Endonezya Cumhuriyet’inin başkenti Jakarta’dır. Ülkenin kara bağlantısı olan komşuları, PNG, Doğu Timor ve Malezya. Diğer komşu ülkeler, Singapur, Vietnam, Filipinler, Avustralya, Palau ve Hindistan’ın Andaman ve Nikobar Adaları’dır.
Endonezya’da Kahve Üretimi
Endonezya , 2014 yılında dünyanın en büyük dördüncü kahve üretimi yapan ülkesidir. Endonezya’da kahve yetiştiriciliği 1600’lerin sonlarında ve 1700’lerin başında, Hollanda sömürgesi olduktan sonra başladı ve ülkenin büyümesinde önemli bir rol oynadı. Endonezya, ekvatorun yakınında ve ana adalarında çok sayıda iç dağlık bölgeye sahip olan kahve tarlaları için coğrafi ve iklimsel olarak çok uygundur ve kahvenin büyümesi ve üretimi için uygun mikro iklim oluşturur. Yüksek nüfus yoğunluğuna sahip olmasına rağmen Endonezya dünyanın en yüksek biyolojik çeşitlilikleri barındıran geniş vahşi alanlara sahiptir.
1696’da Hollanda sömürgesi olan Hindistan Malabar’daki Hollanda valisi, Yemen’den Endonezya Batavia’daki Hollandalı valiye (şimdiki Jakarta ) arabica kahve fideleri gönderdi . İlk fideler sel nedeniyle başarısız oldu. Hollanda’nın Doğu Hint Adaları Genel valisi Hendrik Zwaardecroon 1699’da ikinci kez kahve fideleri Hollanda’nın Java adasındaki valisine gönderdi. Bitkiler büyüdü ve Avrupa’ya ilk ihracatlar 1711’de Java’dan yapıldı. Endonezya, Arabistan ve Etiyopya’nın dışında kahvenin olduğu ilk yer olarak tarihi geçmiştir.
Sumatra Adası
Endonezya’nın en batısındaki adadır Sumatra adası. Sumatra’da kahve üretimi çok sayıda küçük yöresel çiftliklerde yapılıyor. Sulawesi’de olduğu gibi kahve işleme yöntemi olarak ” giling basah ” (ıslak kabuk) işleme tekniği kullanılıyor. Sumatra kahveleri topraktaki demir eksikliğinden dolayı mavimsi bir renge sahiptir.
Mandheling , kuzey Sumatra’dan arabica kahvesi için kullanılan bir ticari isimdir . INDONESIA – Sumatra Mandheling ismi, Tapanuli Orangutanı olarak bilinen orangutanları ile ünlü Sumatra’nın Tapanuli bölgesinde yaşayan Mandailing halkının adından türetilmiştir .
INDONESIA – Sumatra Mandheling Tadım Notları
Asiditesi Yüksek, Gövdesi Dengeli Olan, Orta Kavrulmalarda Baharat, Çikolata, Toprak ve Odunsu Notları Hissedebileceğiniz Nitelikli Kahvedir.
Öğütme:
İyiKahveİçin kahvenin doğru öğütülmesi kahve kadar önemlidir.
BeanOfMe özenle kavurduğu nitelikli kahveleri öğütmeden kahve severlere sunar. Kahveden maksimum faydanın alabilmesi için demlemeden hemen önce demleme metoduna uygun şekilde öğütülmesi önerilmektedir.
Nitelikli Kahve Nedir
Nitelikli kahvelerde lezzetler, aromalar, temiz, sert ve saf olma gibi nitelikler belirgin olarak hissedilebilir. Nitelik Kahve, bir üründen ziyade, şarap gibi geleneksel bir içecek olarak kabul edilmeyi hak eder. Bünyesinde şaraptan çok daha fazla çeşni bulundurur. İnsan hayatında fiziksel ve ruhsal açıdan çok önemli faydaları vardır.
→NİTELİKLİ KAHVENİN FAYDALARI← Kahve Sadece Bir İçecek Değildir. Aynı Zamanda Fiziksel ve Ruhsal sağlığımız için bir çok fayda barındıran mucizevi bir gıdadır. Nitelikli Kahvenin Faydaları Hakkında Kapsamlı Bilgi İçin →Tıklayınız←.
Nitelikli Kahve Demleme Yöntemleri
Nitelikli kahve demleme yöntemleri için en uygun tanım, Hario V60, Kalita, Chemex, Aeropress, Sifon, Clever Dripper gibi ekipman ve aksesuarlar kullanılarak yapılan kahve demleme yöntemleridir. Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi bu ekipmanlar ile elde edilen kahveler kadar iyi kahveler elde edebilirsiniz.
Demleme yöntemleri ve uygulamalarıyla ilgili sayfamızda sizlere yardımcı olacak ve demleme yöntemleri uygulamalarının aşamalarını görsel ve videolarla sizlere sunuyoruz. Web sayfamızın kendi tarzınıza en uygun yönteme karar verebilmeniz için size yardımcı olacağını düşünüyoruz.
Her şey den önce önemle belirtmek isteriz ki hangi demleme yöntemini kullanırsanız kullanın kahvelerinizi öğütülmeden çekirdek olarak almalısınız ve demleme yapmadan hemen önce demleme yönteminize uygun olarak öğütmelisiniz. Doğru öğütme nasıl yapılır? Bunun için kahvenin öğütülmesi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.